fredag 7. februar 2014

Commodity Chaos


 Nyere nyheter har vært brann med nyheten om råvareprisvolatilitet. Prisene på gull , sølv og olje har alle tatt et kraftig fall etter å ha steget betydelig over en lengre periode . Disse raske prissvingninger demonstrere effekten som råvareprisene blir drevet av lånefinansierte futureskontrakter og spekulasjoner om fremtidig prisutvikling . Situasjonen som har dukket opp i store råvaremarkedene er en der oppadgående bevegelser har resultert i flere folk kjøper futureskontrakterfor å tjene på fremtidige prisøkninger , men noen svakhet i prisene blir møtt av en rask utslett av salg av investorer som ønsker å begrense sin tap

Den implisitte problem som er avdekket ved denne siste prisvolatilitet er at avkastningen fra råvare investering bemerkelsesverdig flyte fra prisøkninger . Naturligvis , den eneste måten at prisene stiger er hvis en ubalanse av kjøpere vs selgere presser opp prisen som folk kjøper . Hvis denne trenden fortsetter for lenge , en "boble" resultater der folk kjøper rett og slett fordi de tror andre vil fortsette å kjøpe og drive opp prisen . Under boble markeder , vil mange investorer begynner å gjøre belånte investeringer på forventede kursbevegelser gjennom instrumenter som futures kontrakter . En terminkontrakt er der to parter er enige om å utveksle en spesifisert aktivum av standardiserte kvantitet og kvalitet til en pris avtalt i dag, men med levering skjer på et bestemt tidspunkt i fremtiden , leveringsdato. Folk som tippe oppover prisbevegelser når du bruker futureskontrakterkan gjøre en masse penger veldig raskt ved å selge kontrakten før sin leveringsdatoen for en fortjeneste . Derimot, hvis prisene flytte disken til hva en investor forventer , mye penger kan gå tapt svært raskt .

Muligheten til å kjøpe / selge kontrakter for fremtidig levering tillate investorer og spekulanter til å ansette en enorm grad av økonomisk innflytelse . Denne innflytelse øker den oppfattede avkastning av aktivaboblersiden økninger i prisene blir sett på som ren profitt til futures tradere som bare snu en kontrakt og tjene penger . Dette fenomenet tiltrekker så flere mennesker som søker lettjente penger til prisene er drevet så høyt at ingen kan bli funnet å ta fysisk levering av det aktuelle produkt på oppblåste priser . På dette punktet , må de investorer som har noe ønske om å ta fysisk levering av varer selge raskt for å dekke deres posisjon . Hvis mange investorer ende opp med å likvidere sine posisjoner samtidig , kan pris krasjer oppstå .

I de siste månedene , " spekulantene " har vært en populær politisk mål for å forsøke å trekke oppmerksomheten bort fra uro i Midtøsten , et fortsatt forbud mot amerikanske offshore boring , og penger utskrift av Federal Reserve som drivere av økte energipriser . Det er imidlertid viktig å merke seg at spekulanter bare kan fange opp overskudd hvis noen andre kjøper den andre siden av sin kontrakt. Med andre ord , kan de bare profitt fra oljeprisen går opp hvis folk med rimelighet kan forvente at oljeprisen til å eskalere i fremtiden . Det ville være svært vanskelig å finne folk som er villige til å betale stadig høyere leveringspriser for olje om nye letekontrakter ble godkjent og boring gjenopptatt på eksisterende offshore brønner .

Det som er viktig å forstå i forhold til svingninger i råvarepriser er at de beveger seg i samsvar med det antall personer som er villige til å kjøpe varen i spørsmålet til en gitt pris . Ankomsten av pris kollapser er ingenting mer enn et biprodukt av å jage profitt med belånte futures kontrakter . De samme kreftene som tvinger folk til å forfølge store penger i råvarehandel også tvinger folk til å selge sine posisjoner raskt når prisene synke , på grunn av den høye utnytte de bruker for transaksjonen.

Til syvende og sist , prisbobler og pris kollapser er to forskjellige sider av samme sak . Alle bobler til slutt ende i en kollaps , og kollapser ikke forekomme med mindre prisene bli koblet fra fundamentale forhold . Til slutt , vil markedspriser alltid regress tilbake til grunnleggende over tid . Det kan ta en serie med gyrations , men ett prinsipp som har født ut gjennom økonomisk historie er at ingen boble kan tåle på ubestemt tid .