lørdag 24. august 2013

Hva er forskjellen mellom en Bull and Bear Investor?


 En bjørn investor har generelt et pessimistisk syn på utsiktene for det finansielle markedet og økonomien, og vil vanligvis benytter en mye mer konservativ eller "short" investeringsstrategi. Bearish investorer-investorer som tror en bestemt eiendel eller markedet vil avta-kan eksistere i noen form for investering klasse som for eksempel aksjer, obligasjoner, råvarer eller eiendom.

Investorer i Bear Markets Investorer som tror en bestemt eiendel, sikkerhet eller markedet kommer til å avta kan vedta investeringsstrategier som gir både kapital bevaring samt muligheten til å tjene på fallende priser. Bearish investorer vanligvis utnytte investeringsstrategier som shorting aksjer, eller roterende porteføljer inn i mer defensive aksjer å tjene på fallende priser.

 En Bull Investor

En bull investor er en investor som har et optimistisk syn på aksjemarkedet, bestemt investering klasse, eller generelle økonomien. Bull investorer har en tendens til å være kjøpere og innehavere av aksjer eller investeringer siden de tror disse prisene vil stige i verdi. Når bull investorer har kontroll og er utbredt blant finansmiljøet, er det kjent som et bull marked. Bullish følelser er når investorer i markedet generelt tror prisene vil stige. Bulls investere med troen på at økonomiske og markedsmessige forholdene ligger til rette for lange posisjoner i investeringer og aksjer, mens en bjørn investor selger eller shorts, basert på hans tenkning at aksjemarkedet eller økonomien vil være på tilbakegang.

Bullish og bearish Markets

En bull marked er et marked der prisene stiger og et bear marked er et marked der prisene faller. Disse to begrepene er faktisk brukes til å beskrive de ulike typer investorer, så vel, og tilbyr et bredt spekter følelse av hvor markedet er faring. Investorer, samt media, ofte benytter terminologi som bull marked og bear marked. Noen ganger kan en finansiell panikk, produsert av illevarslende spådommer i media om markedet, også initiere bjørn markedsforhold.

Historisk sett er et bull marked identifisert som en lengre periode der investeringen stiger mye raskere enn sin fortid gjennomsnittet. Oksen markeder oppstår ofte som et endelige utfallet av en økonomisk boom eller gjenvinning, eller som et resultat av grunnleggende investor psykologi. Oksen markedet, som begynte i 1990 tidlig, der det innenlandske aksjemarkedet vokste på sitt høyeste i historien, var den lengste og absolutt den mest kjente.

Aksjer og aksjemarkedet

Aksjemarkedet er der selskaper, investorer og finansielle fagfolk kan handle eiendeler som aksjer, obligasjoner og råvarer futures. Aksjemarkedet er også et medium for innløsning og utstedelse av finansielle instrumenter. Wall Street er et annet navn for aksjemarkedet i USA. I andre markeder rundt om i verden, er de kjent med den mest fremtredende street av finansdistriktet. På aksjemarkedet, institusjonelle tradere og aksjemeglere er ansvarlig for kjøp og salg av aksjer for investorer. Mesteparten av kjøp og salg av aksjer skjer elektronisk nå, med mange investorer og tradere gjør det på nettet.