fredag 7. februar 2014

Forstå Stock Market Risk


 En av de grunnleggende å forstå når investere i aksjemarkedet er at det innebærer en god del risiko . Enten du er ny eller erfaren investor , er målet ditt å minimere risikoen . Jo mer vi er klar over hva disse risikoene er jo bedre kan vi redusere vår eksponering .

Forretningsrisiko . Noen forretninger opererer i bransjer som er svært volatile eller konkurransedyktig i naturen . Tenk på den personlige datamaskinen hardware industrien . Resultatmarginen kan være svært lav, og med mindre du har sterk distribusjonskanal eller detaljhandel nettverk , er det svært vanskelig å holde seg levedyktig i dette markedet . Flybransjen er også en annen svært konkurransepreget bransje . Det trenger svært høy kapitalutgifter å bo i virksomheten og driftskostnadene er også svært høyt på grunn av den høye volatiliteten i jet drivstoffkostnadene . Flyselskap må kjøre en svært effektiv drift og sterk markedsføring strategier for å generere anstendig resultat . På den annen side , offentlig transport operatør som kollektivoperatørenehar vanligvis veldig stabile forretningsmiljø selv under en økonomisk nedtur . Hvis vi forstår at virksomheten som selskapet opererer i , kan det bidra til å redusere sin risikoeksponering .

Eierstyring og selskapsledelse . Det er allment kjent at bak enhver god selskapet ligger en sterk og dyktig team av mennesker administrere selskapet . Er virksomheten drevet av dyktige og ærlige ledere med et høyt nivå av virksomheten etikk og integritet ? Enron er et eksempel på et selskap som ikke synes å ha en klar og åpen virksomhetsstyring . Slik informasjon kan ikke alltid være lett tilgjengelig . Imidlertid kan man samle tilstrekkelig kunnskap på dette området ved å analysere selskapets finansielle rapport , og delta på årlige generalforsamling .

Markedsverdivurdering Risk . Når et selskap uten noen tydelig tegn på å ha en betydelig vekst katalysator har sin del er priset betydelig høyere enn virkelig verdi , så ville du sannsynligvis ønske å undersøke mer . Hvis dette er et tilfelle av markedet spekulasjoner så vil du ønsker å unngå dette selskapet . Hvis du har gjort leksene dine og forstå , eksempel sikkerhetsmargin , så du kan fullstendig ignorere markedet verdivurdering risiko, så lenge du har de nødvendige sikkerhetsmargin bygget inn i aksjekursen .

Noen av aksjemarkedet risikofaktorer inkluderer , forretningsrisiko , Corporate Governance Risk, og markedsvurdering Risks . Vi kunne gi en betydelig redusere vår risiko hvis vi forstår dem og iverksette tiltak for å tøyle dem i. Husk at en av den gylne regel på lager investering er ikke å tape penger .