søndag 25. august 2013

Økonomien avtar - Golly Gee, Hvem kunne ha gjettet!


 Den siste flom av skuffende økonomiske nyheter har sendt aksjemarkedet opprulling for syv uker på rad nå. Det faktum at økonomien avtar burde ikke komme som noen overraskelse.

Hva er en overraskelse er at markedet har solgt ut og generert slike negative følelser så raskt på nyheten om at i hovedsak var gamle, som alle dagens problemer har vært i overskriftene måneder. Det har vært allment kjent at Hellas og Euro-sonen er et rot, ville Japans tsunami og kjernefysisk krise forstyrre produksjon og etterspørsel, og Midtøsten uro ville pigg energi, og at alle disse sammen vil skape store økonomiske motvinden. La oss kaste i den forferdelige været i USA, og den nåværende globale økonomiske nedgangen er absolutt forventet og ikke en overraskelse.

Så, er denne korreksjonen som markerer slutten på den to år Fed stimulans drevet oksen markedet? Nei, ikke ennå. Markedet topper oppstå når man minst ventet, og investorene er svært optimistisk, som sent i 2007. Markets sjelden dør når alle de dårlige nyhetene er ute og så godt dekket, som i dag.

Så hva som egentlig skjer? Det er den samme gamle historien som har pågått siden markedet startet samlingspunkt over to år siden, ingen liker, mener eller har klarert det. For eksempel kan nettopp denne siste på toppen av markedet, fortsatte massive utbetalinger fra aksjefond, totalt $ 6090000000, mens obligasjonsfond tilsig utgjorde $ 20300000000! Det er uhørt.

Den gode nyheten er todelt: de selger er i stor grad fra en mangel på kjøpsinteressen og ikke fra intense salgspress og den økende bearishness (negativt sentiment) er en god ting for markedet. Det er viktig å huske at aksjer til slutt handle på inntjening og inntjening har ikke slått ned ennå. Bedriftenes inntjening er rekordhøy og mange analytikere er å øke årets anslag fra $ 95 til over $ 100 nivået. Foreløpig med S & P inntjening på $ 82 til $ 83 nivået, markedene pris-til-inntjening (P / E) er på 15,4. Du må gå tilbake til 1994-1995 for å finne en tid med lavere P / E-tallet. I løpet av 2007-2009 bear marked aksjemarkedet kollapset, ble inntektene kollapse. S & P 500 inntjening falt fra midten av $ 80-tallet til under 15 dollar. Det var en -80% nedgang, og for en stor del forklarte -50% nedgang i aksjekursene.

Vi nærmer oss et kritisk veiskille. Inntjening er det eneste som kommer til å slå dette markedet rundt. Heldigvis er inntektene sesongen bare et par uker unna. Hvis de er bra, bedre enn forventet (som jeg forventer) rallyet vil fortsette. Selv om, som jeg har nevnt, er dette trolig være toppen i inntjeningen for denne syklusen, så investorer må være forberedt. Dersom, på den annen side, inntjeningen er skuffende, og deretter kjøre for åsene.

Wildcard er om Bernanke og Fed kommer opp med en QE3 eller en hest med et annet navn. Mange trodde jeg var gal da jeg sa at det ville være en QE3 måneder siden. Nå er det mer enn bare utspill om en annen stimulans plan. Akkurat dette siste mandag i Washington Post, Larry Summers (en av Obamas fremste økonomiske rådgivere) orde mer statlig stimulans til jumpstart sliter amerikanske økonomien.